Sociaal zekerheidsrecht - Venlex Advocaten Venlo | Strafrecht, huurrecht, civielrecht, schuldsanering
15836
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15836,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Sociaal zekerheidsrecht

  • Participatiewet (bijstand)
  • WIA, WAO en Wajong
  • AOW

 

Het sociaal-zekerheidsrecht is het rechtsgebied dat zich richt op allerlei verschillende uitkeringen. Het kan gaan om uitkeringen van de gemeente zoals bijvoorbeeld de Participatiewet (bijstand) of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), uitkeringen via het UWV, zoals de WIA/WAO, de Wajong of de WW of uitkeringen via het rijk (de SVB), zoals de AOW of de Algemene Kinderbijslagwet. Het sociaal zekerheidsrecht is dus heel divers.

 

Men dient kennis te hebben van het bestuursrecht om met succes iets te kunnen ondernemen tegen een beslissing van één van de vele overheidsinstanties (bestuursorganen) die de verschillende uitkeringen verstrekken. Via de regels van het bestuursrecht kan namelijk bezwaar worden gemaakt of kan hoger beroep worden ingesteld bij de rechtbank of een hogere rechter, zoals de Centrale Raad van Beroep of de Raad van State.

Voor al die verschillende wetten gelden weer andere regels. Een gedegen kennis van alle verschillende regels is dan ook essentieel voor iedere advocaat die zich bezig houdt met zaken op dit rechtsgebied. Echte specialisten op dit gebied zijn dun gezaaid. En juist in het geval van een conflict met de overheid over uw uitkering, zit u niet te wachten op een advocaat die maar wat doet. Dan wil u hulp van een echte deskundige. Venlex Advocaten heeft zo’n deskundige, aangesloten bij de Specialisatievereniging voor Sociaal Zekerheidsrecht (SSZ) in huis.

Onze specialist op het sociaal zekerheidsrecht is:

KE
Mw. Mr. K.E.J. Dohmen

Lid Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht Advocaten (SSZ)

Lid Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA)

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?